Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky recept.
- Ingredience
- 400 g špaget nebo jiných těstovin
- 4 velká vejce
- 100 g parmezánu
- 200 g cherry rajčátek
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek čerstvé bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Recept
1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě do al dente. Po uvaření těstoviny sceďte, ale nezapomeňte si odložit trochu vody z vaření.
2. Mezitím na středně vysokém ohni na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek a cherry rajčátka rozpůlená na poloviny. Restujte, dokud rajčátka nezměknou, asi 5 minut.
3. Ve velké míse rozšlehejte vejce, přidejte nastrouhaný parmezán, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
4. Do směsi s vejci přidejte ještě teplé těstoviny a dobře promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin pro získání krémovější konzistence.
5. Nakonec do těstovin vmíchejte rajčátka s česnekem a nasekanou bazalku.
6. Podávejte ihned, posypané dalším parmezánem a čerstvě mletým pepřem.
- Tipy
- Pro extra chuť můžete do směsi přidat trochu sušeného chilli.
- Pokud máte raději těstoviny méně krémové, můžete snížit množství vejce nebo parmezánu.
- Aby byly těstoviny s rajčátky ještě lahodnější, můžete použít místo obyčejných cherry rajčátek jejich sušenou nebo pečenou variantu.
- Tento recept je rychlý a snadný, skvěle se hodí pro večeři během týdne. Výborně chutná i jako zbytky další den, pokud vám něco zůstane.