Těstoviny s tuňákovou omáčkou recept


Těstoviny s tuňákovou omáčkou recept.

Ingredience pro těstoviny s tuňákovou omáčkou:

- 400g těstovin (např. spaghetti nebo penne)
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 400g rajčat v plechovce nebo čerstvých rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu
- Parmezán na posypání (volitelně)

Recept:

1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě do al dente. Po uvaření těstoviny scedíme, ale záchováme trochu vody z vaření.
2. Mezitím si připravíme omáčku. Na středně velké pánvi na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
3. Přidáme tuňáka (bez vody z konzervy), promícháme a necháme chvíli smažit.
4. Poté přidáme rajčata, pokud používáme rajčata v plechovce, můžeme je předtím lehce rozmačkat. Osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni asi 10 minut, aby se chutě spojily.
5. Hotovou tuňákovou omáčku spojíme s uvařenými těstovinami. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin, aby byla omáčka krémovější.
6. Těstoviny s omáčkou ihned podáváme, ozdobené čerstvými bylinkami a posypané parmezánem podle chuti.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť tuňáka můžete použít tuňáka v olivovém oleji, olej pak můžete využít při smažení cibule a česneku.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do omáčky čili vločky nebo trochu červené papriky.
- Pro zdravější variantu můžete použít celozrnné těstoviny.
- Tento recept je také skvělý pro využití zbytků. Můžete do něj přidat zbytky zeleniny, které máte v lednici.
- Nezapomeňte, že kvalita použitých surovin výrazně ovlivňuje chuť jídla, proto doporučuji použít kvalitní olivový olej a zralá rajčata pro lepší chuť omáčky.