Těstoviny s tuňákem recept


Těstoviny s tuňákem recept.

Ingredience pro těstoviny s tuňákem zahrnují těstoviny dle výběru, jednu plechovku tuňáka ve vlastní šťávě, jednu malou cibuli, dvě stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, čerstvou petržel nebo bazalku pro ozdobení a pokud máte rádi, tak i trochu rajčatového protlaku nebo pár cherry rajčat.

Recept na přípravu je následující:
1. Nejprve si uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente.
2. Mezitím si na pánvi na troše olivového oleje osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezíská zlatavou barvu.
3. Přidejte prolisované stroužky česneku a smažte ještě asi minutu, ale pozor, aby česnek nespálil.
4. Poté přidejte tuňáka z konzervy, rozmělněte ho vidličkou a zamíchejte s cibulí a česnekem.
5. Pokud používáte rajčata nebo rajčatový protlak, přidejte je nyní a krátce zahřejte vše dohromady. Poté dochutíte solí a pepřem dle chuti.
6. Sceděné těstoviny smíchejte s připravenou tuňákovou směsí.
7. Nakonec jídlo ozdobte nasekanou petrželí nebo bazalkou.

Tipy pro dokonalé těstoviny s tuňákem:
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do směsi trochu chilli flakes pro trochu ostrosti.
- Kvalitní olivový olej dodá jídlu výraznější chuť.
- Můžete přidat i kapky citrónové šťávy pro zvýraznění chutí.
- Pokud preferujete kremější verzi, můžete směsí před smícháním s těstovinami přidat trochu smetany.
- Experimentujte s různými druhy těstovin, každá dodá jídlu jinou texturu a chuť.