Těstoviny s tuňákem a rajčaty recept


Těstoviny s tuňákem a rajčaty recept.

Ingredience pro těstoviny s tuňákem a rajčaty zahrnují těstoviny dle výběru, jednu plechovku tuňáka ve vlastní šťávě, několik čerstvých rajčat nebo jednu plechovku loupaných rajčat, olivový olej, česnek, sůl, pepř a čerstvé bylinky jako bazalka nebo petržel.

Recept na přípravu těchto těstovin je následující. Nejprve si připravte těstoviny podle návodu na balení. Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte na pánvi trochu olivového oleje. Na olej přidejte nadrobno nakrájený česnek a nechte ho chvíli osmahnout, dokud není zlatavý. Poté přidejte tuňáka spolu s jeho šťávou. Rozdrťte tuňáka vidličkou a promíchejte s česnekem. Přidejte nakrájená rajčata nebo rajčata z plechovky a nechte směs asi 5 minut povařit, aby se chutě spojily. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte do omáčky vařené těstoviny a promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily omáčkou. Na závěr posypte jídlo čerstvými bylinkami.

Tip pro dokonalé těstoviny s tuňákem a rajčaty: Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte do omáčky trochu chilli papričky nebo kapku chilli oleje. Chcete-li dosáhnout bohatšího a krémovějšího charakteru jídla, můžete do omáčky přidat trochu smetany nebo mascarpone. Pro svěžest a zvýraznění chutí můžete na talíř přidat několik kapek citronové šťávy. Těstoviny s tuňákem a rajčaty podávejte teplé, ideálně ihned po uvaření.