Těstoviny s ricottou a rajčaty recept


Těstoviny s ricottou a rajčaty recept
Ingredience, které budete potřebovat pro přípravu těstovin s ricottou a rajčaty, zahrnují těstoviny podle vaší volby, ricottu, čerstvá rajčata, česnek, olivový olej, sůl, pepř a čerstvou bazalku. Můžete přidat také trochu sušeného chilli, pokud máte rádi pikantnější chutě.

Začněte tím, že si připravíte velký hrnec s vodou na vaření těstovin. Jakmile voda začne vřít, přidejte trochu soli a vařte těstoviny dle návodu na balení. Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájený česnek. Nechte česnek lehce zezlátnout, ale dávejte pozor, aby se nepřipálil.

Poté přidejte nakrájená rajčata, osolte, opepřete a přidejte chilli, pokud používáte. Rajčata restujte několik minut, dokud nezačnou měknout a vytvářet šťávu. Potom přidejte ricottu a dobře promíchejte, aby se sýr rozpustil a vytvořil krémovou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, aby byla omáčka hladší.

Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a přidejte je přímo do pánve s omáčkou. Promíchejte těstoviny s omáčkou, aby byly rovnoměrně pokryté. Na závěr přidejte nasekanou čerstvou bazalku a dobře promíchejte.

Těstoviny podávejte horké s další bazalkou a možná trochou nastrouhaného parmezánu na vrchu, pokud máte rádi.

TIP: Pro extra chuť a texturu můžete přidat na konci vaření do omáčky několik lístků baby špenátu nebo rukoly, které krásně doplní chutě a přidají barvu k vašemu jídlu.