Těstoviny s ricottou a pestem recept


Těstoviny s ricottou a pestem recept.

Ingredience:
- 400 g těstovin (ideálně penne nebo farfalle)
- 250 g ricotty
- 150 g bazalkového pesta
- 50 g parmazánu (nastrouhaného)
- 2 stroužky česneku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Olivový olej
- Čerstvé bazalkové listy pro ozdobu

Recept:
1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vařte těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Po uvaření těstoviny scedíte, ale zachovejte asi půl šálku vody z vaření těstovin.
2. Zatímco se těstoviny vaří, na středním ohni rozehřejte v malé pánvi trochu olivového oleje a přidejte nadrcené stroužky česneku. Restujte asi 1-2 minuty, dokud česnek nezměkne a nezačne vonět. Pak ho odstavte z ohně.
3. Ve velké míse smíchejte uvařené těstoviny s ricottou, pestem a česnekem. Přidejte trochu vody z vaření těstovin, pokud je směs příliš suchá. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
4. Před podáváním těstoviny ochutnejte a podle potřeby dochutíte solí a pepřem. Na talíře rozdělte těstoviny, posypte nastrouhaným parmazánem a ozdobte čerstvými listy bazalky.

Tipy:
- Pro zvýšení nutriční hodnoty můžete přidat do těstovin čerstvou zeleninu, jako jsou cherry rajčata, špenát nebo brokolici. Přidejte je do pánve s česnekem a nechte chvíli podusit.
- Pokud máte raději pikantnější chutě, můžete do receptu přidat trochu čerstvého nebo sušeného chilli.
- Pesto můžete koupit hotové v obchodě nebo si ho připravit doma mixováním čerstvé bazalky, piniových oříšků, parmazánu, olivového oleje a česneku do hladka.
- Tento recept je flexibilní, takže můžete experimentovat s různými druhy pesta a sýrů podle vaší chuti.