Těstoviny s rajčaty a čočkou recept


Těstoviny s rajčaty a čočkou recept.

Ingredience:
- 250 g těstovin (například penne nebo fusilli)
- 1 plechovka rajčat v kouscích (asi 400 g)
- 1 plechovka červené čočky (asi 240 g po odkapaní)
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobu (např. bazalka nebo petržel)

Recept:
1. Nejprve si připravte suroviny. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
2. Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na ni nakrájenou cibuli a česnek. Restujte na středním ohni, dokud směs nezměkne a nezačne lehce zlátnout.
3. Přidejte plechovku rajčat včetně šťávy. Promíchejte a nechte na mírném ohni vařit asi 10 minut, aby omáčka zhoustla.
4. Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíte, ale zachyťte asi půl šálku vody z vaření.
5. Odkapanou čočku přidejte do omáčky. Promíchejte a pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, aby se dosáhlo požadované konzistence.
6. Přidejte vařené těstoviny do pánve s omáčkou a dobře promíchejte, aby byly těstoviny rovnoměrně pokryté omáčkou. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem.
7. Podávejte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami.

Tipy:
- Pro extra chuť můžete do omáčky přidat trochu sušeného italského koření nebo čerstvého tymiánu.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do omáčky špetku chilli vloček.
- Tento recept je velmi variabilní, takže se nebojte experimentovat s přidáním další zeleniny, jako je například cuketa nebo špenát.
- Aby bylo jídlo ještě výživnější, můžete použít celozrnné těstoviny.