Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí recept


Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí recept.

Ingredience pro těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí:

- 400 g těstovin (např. penne nebo farfalle)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 klasů kukuřice nebo 1 plechovka kukuřice
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 100 g bazalkového pesta (můžete použít hotové nebo si ho připravit doma)
- 50 g parmazánu (nastrouhaného)
- Čerstvá bazalka pro ozdobu

Recept:

1. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a přidejte těstoviny. Vařte dle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Po uvaření těstoviny scedíte, ale zachovejte trochu vody z vaření.

2. Mezitím, pokud používáte čerstvou kukuřici, odstraňte listy a "vlasy", kukuřici omyjte a ostrým nožem odřízněte zrna z klásků. Pokud používáte kukuřici z plechovky, scedíte ji a opláchněte pod studenou vodou.

3. Na velké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte kukuřici. Opečte ji na středně vysoké teplotě, dokud nezačne místy hnědnout, občas promíchejte. To by mělo trvat asi 5-7 minut. Ochutnejte a podle chuti osolte a opepřete.

4. Do pánve s opečenou kukuřicí přidejte uvařené těstoviny a pesto. Dobře promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily pestem. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby se pesto lépe rozprostřelo.

5. Podávejte těstoviny posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené čerstvou bazalkou.

Tipy:

- Pokud máte možnost, použijte pro ještě lepší chuť čerstvou kukuřici.
- Pro domácí pesto rozmixujte čerstvou bazalku, olivový olej, parmazán, piniové oříšky (nebo vlašské ořechy) a česnek do hladka. Takto připravené pesto má výraznější chuť.
- Pro veganskou verzi vynechte parmazán nebo jej nahraďte veganskou alternativou.
- Tento recept je flexibilní, můžete přidat i další zeleninu, jako jsou sušená rajčata, olivy nebo pečená paprika pro další vrstvy chuti.