Těstoviny s mascarpone, gorgonzolou a rukolou recept


Těstoviny s mascarpone, gorgonzolou a rukolou recept.

Ingredience:

- 400 g těstovin (ideálně penne nebo farfalle)
- 200 g mascarpone
- 100 g gorgonzoly
- 100 g rukoly
- 2 stroužky česneku
- Oliva olej
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Parmezán na posypání (volitelné)

Recept:

1. V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody s trochou soli a uvařte těstoviny dle návodu na obalu do al dente. Po uvaření těstoviny sceďte, ale zachovejte asi půl hrnku vody z vaření.

2. Zatímco se těstoviny vaří, na středně velké pánvi na mírném ohni rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte nasekaný česnek a nechte ho chvíli zpěnit, ale dejte pozor, aby se nepřipálil.

3. Přidejte mascarpone a gorgonzolu na pánev k česneku. Míchejte, dokud se sýry nerozpustí a nevytvoří hladkou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, aby se dosáhlo požadované konzistence.

4. Do omáčky vmíchejte uvařené těstoviny. Přidejte čerstvě mletý černý pepř a podle potřeby dochuťte solí. Promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily omáčkou.

5. Nakonec vmíchejte rukolu a nechte ji lehce zavadnout od tepla omáčky a těstovin.

6. Podávejte ihned, posypané parmezánem, pokud používáte.

Tipy:

- Pokud preferujete více výraznou chuť, můžete přidat více gorgonzoly.
- Pro lehkost jídla můžete část mascarpone nahradit smetanou na vaření.
- Těstoviny s mascarpone, gorgonzolou a rukolou jsou skvělé i s přidáním opražených piniových oříšků nebo slunečnicových semínek pro extra texturu a chuť.
- Pokud máte rádi pikantnější, můžete přidat do omáčky trochu červené papriky nebo čerstvého chilli.
- Toto jídlo se nejlépe hodí k bílému vínu, jako je Chardonnay nebo Sauvignon Blanc, které doplní bohaté chutě sýru.