Těstoviny s klobásou a paprikou recept.
Ingredience: těstoviny podle výběru, klobása (může být klasická nebo párková), červená paprika, cibule, česnek, olivový olej, sůl, pepř, rajčatový protlak, bazalka nebo oregano
Recept:
1. Nejprve si připrav všechny ingredience. Cibuli a česnek oloupej a nakrájej na drobné kousky. Papriku omyj, vyčisti od semínek a nakrájej na proužky. Klobásu nakrájej na kolečka nebo půlkolečka.
2. Na pánvi rozehřej trochu olivového oleje a přidej nakrájenou cibuli. Restuj, dokud cibule nezačne mírně zlátnout.
3. Přidej klobásu a restuj, až začne být křupavá.
4. Přidej česnek a papriku a smaž vše dohromady asi 5 minut, než paprika změkne.
5. Mezitím si v hrnci uvař těstoviny podle návodu na obalu. Nezapomeň je osolit.
6. Do pánve s klobásou a zeleninou přidej rajčatový protlak a trochu vody. Nech bublat na mírném ohni, aby se chutě spojily. Dochutit můžeš bazalkou nebo oreganem, solí a pepřem.
7. Uvařené těstoviny sceď a přidej je do pánve. Vše důkladně promíchej, aby se těstoviny obalily omáčkou.
8. Podávej teplé.
Tipy:
- Pokud máš rád ostřejší, můžeš přidat do omáčky trochu chilli papričky nebo použij pikantnější klobásu.
- Pro bohatší chuť můžeš do omáčky přidat trochu smetany nebo zakysané smetany.
- Místo klobásy můžeš použít i jiné druhy masa jako je kuřecí, krůtí nebo dokonce nějaké resty z grilování.
- Tento recept je skvělý i na využití zbytků v lednici. Nelimituj se pouze na papriku, můžeš přidat i jinou zeleninu, kterou máš rád a potřebuješ ji spotřebovat.
- Na ozdobu a přidání svěžesti můžeš před podáváním posypat jídlo čerstvými bylinkami jako je petržel či bazalka.