Těstoviny s broskvemi a tvarohem recept


Těstoviny s broskvemi a tvarohem recept.

- Ingredience
- 250 g těstovin (ideálně penne nebo farfalle)
- 200 g tvarohu (jemný nebo polotučný podle preferencí)
- 3 střední broskve (čerstvé nebo konzervované)
- 2 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce másla
- Sůl podle chuti
- Ořechy nebo mandle na ozdobu (volitelné)

- Recept
1. V hrnci přiveďte k varu vodu s trochou soli a uvařte těstoviny podle návodu na obalu do al dente. Po uvaření je sceďte a opláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit.
2. Broskve omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Pokud používáte konzervované broskve, jednoduše je sceďte a nakrájejte.
3. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte kousky broskví. Restujte je na mírném ohni, dokud nezměknou, přibližně 5 minut. Poté přidejte med a skořici a promíchejte. Nechte směs na ohni ještě asi 2 minuty, aby se chutě spojily.
4. V míse smíchejte uvařené těstoviny s tvarohem. Přidejte směs broskví z pánve a důkladně promíchejte.
5. Pokud chcete, můžete přidat na vrch nasekané ořechy nebo mandle pro křupavou texturu.

- Tipy
- Pro lehkou letní verzi můžete použít čerstvé broskve, které dodají jídlu svěžest.
- Pokud preferujete sladší variantu, můžete přidat více medu nebo použít sladký tvaroh.
- Tento recept se dá výborně připravit i s jiným ovocem, například s meruňkami nebo s jahodami pro různorodost chutí.
- Pro veganskou verzi použijte veganský tvaroh a rostlinné máslo.
- Těstoviny s broskvemi a tvarohem jsou vynikající jak teplé, tak studené, takže jsou ideální na pikniky nebo jako lehká večeře.