Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou recept


Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou recept.

Ingredience:
- 400 g těstovin (například penne nebo farfalle)
- 300 g brokolice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 50 g parmazánu
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- muškátový oříšek (volitelné)

Recept:
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě do al dente.
2. Mezitím si připravte omáčku. Brokolici rozdělte na menší růžičky a spařte je ve vroucí vodě asi 5 minut, dokud nezměknou, ale stále si zachovají svou svěží zelenou barvu. Poté brokolici sceďte.
3. Na pánvi na troše olivového oleje zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a přidáte prolisovaný česnek. Restujte, dokud cibule nezezlátne.
4. Přidejte spařenou brokolici a krátce osmahněte společně s cibulí a česnekem.
5. Smetanu vlijte na pánv a přiveďte k varu. Ochutnejte a přidejte sůl, čerstvě mletý černý pepř a trochu muškátového oříšku pro zvýraznění chuti.
6. Na závěr vmíchejte nastrouhaný parmazán a nechte lehce zhoustnout.
7. Hotovou omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami.
8. Podávejte ihned s trochou parmazánu navrch.

Tipy:
- Pro zvýraznění chuti můžete do omáčky přidat trochu bílého vína nebo citronové šťávy.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do omáčky špetku chilli nebo trochu červené papriky.
- Místo parmazánu můžete použít i jiný tvrdý sýr, například pecorino.
- Pro bohatší texturu můžete přidat do omáčky trochu grilovaného kuřecího masa nebo slaniny.