Těstoviny s avokádovou omáčkou recept.
Ingredience:
- 400 g těstovin (např. spaghetti nebo penne)
- 2 zralá avokáda
- 2 stroužky česneku
- Šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Hrst čerstvé bazalky
- Parmezán pro servírování
- 1 hrst čerstvých baby špenátů (nepovinné)
Recept:
1. Uvařte těstoviny podle návodu na balení v osolené vodě do al dente. Když jsou hotové, sceďte je, ale nezapomeňte si odložit trochu vody z vaření.
2. Mezitím si připravte avokádovou omáčku. Rozkrojte avokáda, odstraňte pecku a lžící vydlabejte dužninu do mixéru. Přidejte česnek, šťávu z citronu, olivový olej, sůl, pepř a bazalku. Vše důkladně rozmixujte do hladka. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, aby byla krémovější.
3. Smíchejte uvařené těstoviny s avokádovou omáčkou. Pokud máte, můžete přidat i hrst čerstvých baby špenátů pro extra barvu a nutriční hodnotu.
4. Podávejte okamžitě, posypané nastrouhaným parmezánem a případně s dalšími listy bazalky.
Tipy:
- Pro extra chuť můžete do omáčky přidat lžíci pesto.
- Pokud chcete jídlo obohatit o bílkoviny, přidejte na kousky nakrájené grilované kuře nebo krevety.
- Těstoviny s avokádovou omáčkou jsou nejlepší ihned po přípravě, protože avokádo má tendenci oxidovat a měnit barvu.
- Pro veganskou verzi vynechejte parmezán nebo použijte veganskou alternativu.
- Nebojte se experimentovat s dalšími bylinkami, jako je koriandr nebo petržel, pro různé chuťové varianty.