Těstoviny alla mediterranea recept


Těstoviny alla mediterranea recept.

Ingredience:
- 400 g těstovin (např. penne nebo spaghetti)
- 2 středně velká rajčata
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 malá cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g černých oliv bez pecek
- 50 g kapary
- 100 ml olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- hrst čerstvé bazalky
- 50 g strouhaného parmazánu

Recept:
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu do al dente. Po uvaření je sceďte, ale zachovejte asi půl šálku vody z vaření.
2. Mezitím si připravte zeleninu. Rajčata, papriky, cuketu, cibuli a česnek nakrájejte na malé kousky.
3. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezměknou.
4. Přidejte nakrájenou papriku, cuketu a rajčata. Osolte, opepřete a směs restujte, dokud zelenina nezměkne, ale stále si zachová trochu své křupavosti.
5. Přidejte olivy a kapary a dobře promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby se vytvořila jemná omáčka.
6. Přidejte uvařené těstoviny do pánve a promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela.
7. Na závěr přidejte čerstvou bazalku a strouhaný parmazán, promíchejte a ihned podávejte.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat do pánve několik filetů ančoviček nebo trochu sušených rajčat.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat chilli vločky při restování zeleniny.
- Toto jídlo je výborné i studené, takže si můžete připravit větší množství a mít ho jako snadný oběd na další den.
- Nebojte se experimentovat s různými druhy zeleniny podle sezóny nebo vaší chuti.