Těstoviny ála Pepek námořník recept


Těstoviny ála Pepek námořník recept.

Ingredience:

- 500 g těstovin (preferovaně špagety nebo linguine)
- 2 stroužky česneku
- 400 g čerstvého špenátu
- 200 g cherry rajčátek
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a černý pepř dle chuti
- 1 balení tuňáka v oleji (cca 150-200 g)
- Parmezán nebo jiný tvrdý sýr na posypání

Recept:

1. V hrnci si připravte vodu na těstoviny. Po dosažení varu osolte ji a vložte těstoviny. Vařte dle návodu na obalu, aby byly "al dente".
2. Mezitím na velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nasekaný česnek. Nechte ho chvíli osmahnout, dokud nezačne vonět.
3. Přidejte umytý a na menší kousky natrhaný špenát. Restujte, dokud trochu nezměkne.
4. Poté do pánve přidejte cherry rajčátka, která můžete předem rozpůlit. Osolte, opepřete a promíchejte.
5. Když jsou rajčátka mírně změklá, přidejte tuňáka společně s trochou oleje z konzervy. Lehce promíchejte, abyste nerozdrobili tuňáka úplně.
6. Sceděné těstoviny vmíchejte do pánve s ostatními ingrediencemi. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat trochu vody z těstovin.
7. Vše důkladně promíchejte a případně dochuťte solí a pepřem.
8. Podávejte ihned, posypané strouhaným parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem.

Tipy:

- Pro ještě intenzivnější chuť můžete přidat několik kapek citronové šťávy nebo trochu citronové kůry.
- Pokud máte rádi pikantnější, přidejte do receptu trochu čerstvého chilli nebo chilli vloček.
- Pro vegetariánskou verzi můžete tuňáka vynechat a přidat více zeleniny, například pečené papriky nebo olivy.