Těstoviny á la krab recept


Těstoviny á la krab recept.

Ingredience pro těstoviny á la krab zahrnují 500 g těstovin (ideálně tagliatelle nebo linguine), 200 g krabího masa (může být i z konzervy nebo alternativně použijte surimi), 2 stroužky česneku, 200 ml smetany na vaření, 100 ml bílého vína (volitelné), olivový olej, sůl, čerstvě mletý černý pepř, několik čerstvých bylinek jako je petržel nebo bazalka pro ozdobu a parmazán nebo jiný tvrdý sýr pro posypání.

Recept:
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě do al dente. Po uvaření je sceďte, ale nezapomeňte si odložit trochu vody z vaření.
2. Mezitím na velké pánvi na středním ohni rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte nadrobno nasekaný česnek. Restujte, dokud se nezačne uvolňovat aroma, ale pozor, ať se nepřipálí.
3. Přidejte krabí maso a promíchejte. Pokud používáte bílé víno, přilijte ho nyní a nechte alkohol odpařit, asi 2 minuty.
4. Snížte plamen a přilijte smetanu. Nechte mírně bublat a zhoustnout. Pokud máte pocit, že je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin.
5. Ochutnejte omáčku a podle potřeby dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
6. Přidejte uvařené těstoviny do pánve s omáčkou a dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily. Pokud je to nutné, přidejte ještě trochu vody z vaření těstovin, aby se dosáhlo požadované konzistence.
7. Těstoviny podávejte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami a posypané nastrouhaným parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat do omáčky trochu červené papriky nebo špetku chilli vloček.
- Pokud chcete recept zdravější, můžete použít místo smetany na vaření lehký tvaroh nebo ricottu.
- Tento recept je flexibilní, takže neváhejte přidat další mořské plody, pokud máte rádi, například krevety nebo mušle.
- Pro vegetariánskou verzi můžete krabí maso nahradit grilovanou zeleninou nebo pečenými houbami.