Těstovinový salát s rybou a zeleninou recept


Těstovinový salát s rybou a zeleninou recept.

**Ingredience:**

- 200g těstovin (např. fusilli)
- 200g vařené nebo pečené ryby (může být losos, tuňák či jiná ryba podle výběru)
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 150g cherry rajčátek
- 1 malá cuketa
- 1 malá cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Citronová šťáva (z 1 citronu)
- Hrst čerstvého kopru nebo petrželky

**Recept:**

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě do al dente. Po uvaření je slijte a opláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření.
2. Rybu, pokud již nebyla připravena, uvařte nebo opečte. Pečení v troubě při 200°C asi 20 minut je vhodné pro většinu ryb. Po upečení nechte rybu vychladnout a pak ji rozdělte na menší kousky.
3. Zeleninu (papriky, cuketu a cibuli) nakrájejte na malé kostičky. Cherry rajčátka rozpulte na poloviny.
4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce (asi 3-5 minut) restujte nakrájenou zeleninu. Nechte zeleninu vychladnout.
5. V velké míse smíchejte uvařené těstoviny, připravenou rybu, restovanou zeleninu a cherry rajčátka. Přidejte sůl, pepř, citronovou šťávu a olivový olej. Důkladně promíchejte.
6. Před podáváním posypte nasekaným koprem nebo petrželkou pro svěží chuť a dekoraci.

**Tipy:**

- Pro lehkou variantu můžete místo běžných těstovin použít celozrnné těstoviny nebo těstoviny z červené čočky.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do salátu trochu čerstvého nebo sušeného chilli.
- Tento salát je vynikající i jako studená večeře nebo jídlo s sebou do práce.
- Pro další rozmanitost můžete přidat i jiné druhy zeleniny, jako jsou olivy, artičoky nebo pečená červená řepa.
- Pokud dodržujete bezlepkovou dietu, ujistěte se, že těstoviny jsou bezlepkové.