Těsto k paštikám recept


Těsto k paštikám recept.

Ingredience pro těsto k paštikám:
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 3 lžíce vody

Recept:
1. Do mísy prosejte hladkou mouku společně s práškem do pečiva.
2. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a s moukou ho rukama zapracujte, dokud směs nepřipomíná hrubou strouhanku.
3. Přidejte vejce, sůl a vodu. Vše rychle promíchejte a zpracujte do hladkého těsta. Pokud by bylo těsto příliš suché, přidejte trochu vody, ale snažte se přidávat minimální množství, aby těsto zůstalo křehké.
4. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho v lednici odpočinout alespoň 30 minut.
5. Po odpočinku těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi 3 mm.
6. Vyválené těsto použijte podle potřeby pro vaše paštiky, buď jako obal nebo jako vrstvu na dno formy.

Tipy:
- Pokud chcete, aby bylo těsto ještě křehčí, můžete část vody nahradit studeným bílým vínem.
- Pro aromatické těsto můžete přidat do mouky trochu sušeného tymiánu nebo rozmarýnu.
- Při zpracovávání těsta se snažte pracovat rychle, aby máslo zůstalo co nejchladnější. Tím zajistíte, že těsto bude po upečení krásně křehké.
- Těsto můžete v lednici uchovávat i přes noc. Pokud ho potřebujete uchovat déle, můžete ho zamrazit.