Termixová bábovka recept


Termixová bábovka recept.

Termixová bábovka je jednoduchý a rychlý recept, který se stane oblíbeným u každé rodinné oslavy nebo odpolední kávy. K její přípravě budete potřebovat:

Suroviny:
- 1 balení termixu (kakaového nebo vanilkového podle chuti)
- 4 vejce
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 1 balení prášku do pečiva
- mouka podle potřeby (přibližně 200 g, ale může se lišit v závislosti na použitém termixu)

Recept:
1. Ve velké míse smíchejte termix, vejce, olej a vodu. Vše důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
2. Pomalu přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, dokud těsto nedosáhne vhodné konzistence - nemělo by být příliš tuhé ani příliš tekuté.
3. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
4. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou, aby se předešlo přilepení těsta.
5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Přesná doba pečení se může lišit v závislosti na vaší troubě, proto doporučujeme po 35 minutách pečení zkontrolovat stav bábovky pomocí špejle.
6. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout, poté ji vyklopte z formy.

Tipy:
- Pro extra křupavou kůrku můžete před pečením posypat povrch těsta hrubým cukrem.
- Pokud máte rádi ovoce, do těsta můžete přidat kousky čerstvého ovoce nebo rozinky namočené v rumu pro výraznější chuť.
- Pro čokoládovější variantu můžete do těsta přimíchat hrst čokoládových kapek nebo drobně nasekané čokolády.
- Aby byla bábovka vláčnější, můžete část oleje nahradit jogurtem nebo kefírem.

Termixová bábovka je výborná jak ve své základní podobě, tak i s různými přídavky, které posunou její chuť na novou úroveň. Experimentujte a najděte svou oblíbenou kombinaci!