Telecí závitky Toskána recept.
Telecí závitky Toskána jsou lahodným italským jídlem, které spojuje jemné telecí maso s aromatickými bylinkami a plněním, které mu dodává jedinečný charakter. Připravte si tuto delikatesu pomocí následujícího receptu a tipů.
Ingredience:
- 8 plátků telecího masa (asi 600g), naklepaných na tenko
- 8 plátků šunky
- 8 lístků čerstvé šalvěje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 150g čerstvého špenátu
- 100g parmazánu, nastrouhaného
- 200ml bílého vína
- 200ml hovězího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Recept:
1. Na každý plátek telecího masa položte plátek šunky, lístek šalvěje a trochu nasekaného česneku. Přidejte trochu špenátu a posypte parmazánem. Ochutnejte solí a pepřem.
2. Maso pečlivě zrolujte a zafixujte pomocí kuchyňského provázku nebo špejlí, aby během vaření zůstalo závitky uzavřené.
3. V hluboké pánvi na středně silném ohni rozehřejte olivový olej a závitky z každé strany krátce opečte, dokud nezískají zlatavou barvu.
4. Přidejte bílé víno a nechte ho odpařit, poté přilijte hovězí vývar. Snížte teplotu a závitky dusíte pod pokličkou asi 30 minut, dokud nejsou měkké.
5. Po uvaření závitky vyjměte a omáčku, v níž se vařily, můžete podle potřeby ještě zredukovat na požadovanou konzistenci.
Tipy:
- Pokud nemáte čerstvý špenát, můžete použít i mražený. Jen nezapomeňte ho před použitím rozmrazit a důkladně vymačkat vodu.
- Pro intenzivnější chuť můžete do omáčky přidat lžičku rajčatového protlaku.
- Telecí závitky Toskána jsou vynikající s hladkou bramborovou kaší nebo lehkým salátem pro vyváženější pokrm.
- Před podáváním nezapomeňte odstranit kuchyňský provázek nebo špejle.
- Tento pokrm se výborně doplňuje s plným červeným vínem, které podtrhne jeho bohaté chutě.
Užijte si přípravu a degustaci této toskánské speciality!