Těftěli recept.
Ingredience:
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo mix)
- 1 středně velká cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 70 g strouhanky
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce rostlinného oleje (na smažení)
Recept:
1. V míse důkladně smíchejte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, mléko a strouhanku. Ochutnejte směs solí a pepřem.
2. Ruce si lehce navlhčete vodou a z masové směsi tvarujte kuličky o velikosti golf míčku.
3. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej na střední teplotě. Přidejte masové kuličky a smažte z každé strany dokud nezískají zlatohnědou barvu a nebudou propečené uvnitř, asi 10-15 minut.
4. Hotové těftěli podávejte dle chuti s omáčkou, těstovinami, či jako samostatný pokrm s oblohou.
Tipy:
- Pro ještě šťavnatější těftěli můžete do směsi přidat trochu hořčice nebo worcesterské omáčky.
- Aby byly těftěli krásně křupavé, nechte masové kuličky před smažením asi 15 minut odpočinout v lednici.
- Pro pikantnější verzi přidejte do masové směsi trochu chilli papričky nebo paprikového prášku.