Tatranské kuře trochu jinak recept.
Tatranské kuře trochu jinak je variací na tradiční slovenské jídlo, které se obvykle připravuje s kuřecím masem, smetanou a sýrem. Zde je recept, který obsahuje několik netradičních ingrediencí pro oživení chuti.
Ingredience
kuřecí prsa 500 g
hokkaido dýně 300 g
červená cibule 1 ks
smetana na vaření 200 ml
niva sýr 100 g
česnek 2 stroužky
máslo 30 g
olej
sůl
pepř
muškátový oříšek
čerstvý tymián
Recept
Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej s máslem a kuřecí kousky na něm zprudka opečte dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou.
V téže pánvi přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a česnek, restujte do změknutí. Přidejte na kostky nakrájenou hokkaido dýni a restujte dalších 5 minut.
K zelenině vrátíte kuřecí maso, přilijte smetanu a nechte zvolna dusit pod pokličkou asi 10 minut, dokud není kuře plně uvařené a dýně měkká.
Nakonec vmíchejte nastrouhaný niva sýr a nechte ho rozpustit. Dochutíte muškátovým oříškem, solí a pepřem podle chuti. Přidejte čerstvý tymián.
Tipy
Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Pro zvýraznění chuti můžete přidat i trochu sladké papriky nebo chilli.
Pokud preferujete hustší omáčku, můžete směs zahustit trochou kukuřičného škrobu rozpuštěného ve vodě.