Tatarský biftek z lososa recept.
Ingredience:
- 400 g čerstvého lososa
- 2 šalotky
- 2 lžíce kaparů
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého citronového džusu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobu (např. kopr nebo petržel)
Recept:
1. Lososa zbavte kůže a pečlivě zkontrolujte, zda neobsahuje kosti. Použijte pinzetu na odstranění případných kostí. Maso poté nakrájejte na velmi malé kostičky. Důkladnost při krájení je klíčová.
2. Šalotku a kapary nasekejte na jemno.
3. V míse smíchejte nakrájeného lososa, šalotku, kapary, dijonskou hořčici, olivový olej a citronový džus. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a čerstvě mletý černý pepř.
4. Směs nechte asi 30 minut odpočinout v lednici, aby se chutě spojily.
5. Připravte si talířky a pomocí formy na tatarák nebo malé misky vytvořte na každém talíři pěkný tvar. Tatarský biftek z lososa už je připraven k podávání.
Tipy:
- Pro co nejlepší výsledek použijte čerstvého lososa, nejlépe z kvalitního zdroje. Důležité je, aby ryba byla co nejsvěžejší.
- Pokud si přejete, můžete přidat trochu nastrouhaného zázvoru pro pikantnější chuť.
- Tatarský biftek z lososa podávejte s opečenými toastami nebo čerstvým bagetovým chlebem.
- Jako doplněk můžete podávat také avokádo nebo čerstvé saláty.
- Nebojte se experimentovat s bylinkami a kořením, abyste našli svou oblíbenou variantu této luxusní předkrmové pochoutky.