Tatarský biftek recept.
Tatarský biftek je tradiční pokrm z velmi jemně mletého nebo nařezaného syrového hovězího masa, který je oblíbený v mnoha kuchyních po celém světě. Jeho příprava je poměrně jednoduchá a výsledný chod je lahodný a plný chutí.
- Ingredience:
- 500 g hovězího zadního (nejlépe z mladého býka, musí být velmi čerstvé)
- 1 malá cibule
- 2 žloutky
- 4 lžičky kvalitní olivového oleje
- 2 lžičky worcesterské omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- Čerstvě mletý černý pepř
- Mořská sůl
- Kapary (volitelně)
- Nakládané okurky (volitelně)
- Čerstvá petržel (na ozdobu)
- Recept:
1. Hovězí maso důkladně očistěte a odstraňte všechny přebytečné tuky nebo šlachy. Mělo by být co nejčerstvější pro dosažení nejlepší chuti a textury.
2. Místo mletí můžete maso nakrájet co nejjemněji. Někteří odborníci preferují tuto metodu, protože věří, že lépe uchovává chuť a texturu masa.
3. Cibuli oloupejte a jemně nakrájejte nebo nastrouhejte. Pokud preferujete méně výraznou chuť cibule, můžete ji před přidáním do masa spařit.
4. V míse smíchejte maso, cibuli, žloutky, olivový olej, worcesterskou omáčku a dijonskou hořčici. Promíchejte do hladka.
5. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a čerstvě mletý černý pepř. Někteří lidé též přidávají kapary nebo nakládané okurky pro zvýšení chuti.
6. Tatarský biftek podávejte chlazený, ideálně na lehce opečeném toastu nebo s čerstvým pečivem. Ozdobte čerstvou petrželí pro zvýšení vizuálního apelu.
- Tipy:
- Vždy používejte maso nejvyšší kvality a ujistěte se, že je skutečně čerstvé.
- Pro ještě jemnější texturu masa ho můžete před krájením na krátko zmrazit.
- Pro autentičtější chuť nechte tatarský biftek před podáváním alespoň hodinu odpočinout v chladničce, aby se chutě mohly prolnout.
- Experimentujte s přísadami podle svého gusta – někteří lidé přidávají také ančovičky nebo jiné druhy koření.