Tartaletky ze špagetové dýně recept


Tartaletky ze špagetové dýně recept.

Ingredience:

- 1 středně velká špagetová dýně
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a černý pepř podle chuti
- 1/2 šálku ricotty
- 1 vejce
- 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu
- 1 stroužek česneku, nadrcený
- 1 lžíce čerstvých bylinek jako je bazalka nebo tymián, nasekaných
- 1/2 šálku cherry rajčátek, rozpůlených
- 1/4 šálku černých oliv, nasekaných
- 1/4 červené cibule, nakrájené na tenké plátky

Recept:

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Špagetovou dýni rozpulte na poloviny a vydlabejte semena. Vnitřní část každé poloviny potřete olivovým olejem a osolte a opepřete.
2. Položte dýně řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 40 minut, nebo dokud dýně nebude měkká.
3. Jakmile je dýně upečená, nechte ji chvíli vychladnout, pak vidličkou vyškrábejte vlákna dýně, aby vznikly špagety.
4. Ve velké míse smíchejte vlákna dýně, ricottu, vejce, parmazán, nadrcený česnek a nasekané bylinky. Dobře promíchejte.
5. Tuto směs rozdělte do vymazaných forem na muffiny nebo tartaletky.
6. Na každou tartaletku dejte několik kousků rajčátek, oliv a cibule.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud tartaletky nejsou zpevněné a zlatožluté.
8. Nechte chvíli vychladnout před podáváním.

Tipy:

- Aby byly tartaletky ještě lahodnější, můžete přidat i trochu kozího sýra nebo mozzarelly na vrch tartaletky před posledními 5 minutami pečení.
- Tento recept je skvělý pro zbytky špagetové dýně, kterou můžete použít z předchozího dne.
- Pro extra křupavou texturu můžete na dně každé formičky rozložit trochu strouhanky.
- Tartaletky můžete podávat jak teplé, tak studené, jsou vynikající i jako snack nebo předkrm na party.