Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami recept.
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami jsou skvělou volbou pro lehkou a zdravou večeři. Základem jsou kukuřičné nebo pšeničné tortilly, které plníme grilovanou zeleninou a různými omáčkami.
Ingredience
Pro tacos:
Tortilly, buď kukuřičné nebo pšeničné
Červená paprika
Žlutá paprika
Cibule
Cuketa
Olivový olej
Sůl
Čerstvě mletý černý pepř
Na guacamole:
Avokádo
Lime
Čerstvý koriandr
Sůl
Čerstvě mletý černý pepř
Na jogurtovou omáčku:
Bílý jogurt
Česnek
Sůl
Čerstvě mletý černý pepř
Lime
Recept
Začneme přípravou zeleniny. Papriky, cibuli a cuketu nakrájíme na proužky. Zeleninu osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Grilujeme na pánvi nebo na grilu, dokud není zelenina měkká a mírně zakaramelizovaná.
Pro přípravu guacamole rozmačkáme avokádo, přidáme šťávu z limetky, nasekaný koriandr, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
Pro jogurtovou omáčku smícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem, šťávou z limetky, solí a pepřem.
Na závěr připravíme tortilly. Ty můžeme na pár minut zahřát v troubě nebo na pánvi, aby byly teplé a ohebné.
Na každou tortillu rozložíme připravenou grilovanou zeleninu, přidáme guacamole a jogurtovou omáčku. Tacos zavineme nebo jednoduše složíme.
Tipy
Pro extra křupavost můžete přidat na tacos trochu nasekaného červeného zelí.
Pokud máte rádi pikantní, přidejte do guacamole nebo jogurtové omáčky trochu čerstvého nebo sušeného chilli.
Pro bezlepkovou variantu použijte kukuřičné tortilly.
Tacos můžete ozdobit také tenkými plátky ředkviček nebo nasekanou zelenou cibulkou pro svěžest a barvu.
Experimentujte s různými druhy zeleniny podle sezóny a vašich preferencí.