Sýrová roláda na rukolovém salátu recept


Sýrová roláda na rukolovém salátu recept.

- Ingredience
Pro sýrovou roládu:
- 4 vejce
- 150 g strouhaného sýra (např. gouda, čedar)
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř dle chuti

Pro náplň:
- 200 g pomazánkového másla nebo krémového sýra
- 1 lžička hořčice
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- libovolné bylinky (např. pažitka, petržel)

Pro salát:
- 150 g rukoly
- 10 cherry rajčat
- olivový olej
- balsamico ocet
- sůl a pepř dle chuti

- Recept
1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky ušleháme do tuhého sněhu. Žloutky smícháme se strouhaným sýrem, moukou, solí a pepřem.
2. Do směsi žloutků a sýra opatrně vmícháme ušlehané bílky.
3. Na pečicí papír rozetřeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 10 minut, dokud nezhnědne.
4. Pečenou placku necháme chvíli vychladnout, poté potřeme pomazánkovým máslem nebo krémovým sýrem smíchaným s hořčicí, česnekem, solí a bylinkami.
5. Roládu opatrně zavineme a necháme v chladničce ztuhnout.
6. Pro salát rukolu smícháme s nakrájenými cherry rajčaty, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a balsamico octem.
7. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme na rukolovém salátu.

- Tipy
- Aby byla roláda pevnější, můžete ji před plněním nechat v chladničce odpočinout asi 30 minut.
- Pro extra křupavost můžete do salátu přidat opražené piniové oříšky nebo slunečnicová semínka.
- Experimentujte s náplní do rolády – skvěle se hodí například sušená rajčata, olivy nebo pečená paprika.
- Pokud dáváte přednost bezlepkové variantě, mouku můžete vynechat nebo nahradit bezlepkovou alternativou.