Švestkové těstoviny recept


Švestkové těstoviny recept.

Ingredience pro švestkové těstoviny zahrnují těstoviny, švestky, cukr, mák a máslo.

Recept na přípravu švestkových těstovin začíná tím, že si nejprve uvaříte těstoviny dle návodu na balení. Zatímco se těstoviny vaří, můžete se pustit do přípravy švestek. Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na menší kousky. V malém hrnci nechte rozpustit trochu másla a přidejte švestky. Posypete je lžící cukru a nechte na mírném ohni zvolna karamelizovat.

Jakmile jsou těstoviny uvařené, scedíte je a přidáte do hrnce s karamelizovanými švestkami. Promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily švestkami a karamelovou omáčkou. Nakonec celé jídlo posypte mletým mákem a podle chuti můžete přidat i trochu cukru.

Tipy pro dokonalé švestkové těstoviny:
1. Použijte kvalitní těstoviny, ideálně vajíčkové, které jsou křehčí a lépe se spojí s omáčkou.
2. Karamelizaci švestek můžete obohatit přidáním skořice nebo vanilkového extraktu pro hlubší chuť.
3. Mák před použitím můžete lehce opražit na suché pánvi, což zvýrazní jeho chuť.
4. Pokud máte rádi sladší variantu, můžete přidat více cukru nebo použít med.
5. Jako doplněk můžete podávat šlehačku nebo vanilkovou zmrzlinu, která skvěle komplementuje teplé ovoce.