Švestkové knedlíky bez kvasnic recept.
- Ingredience
Pro těsto:
- 500 g brambor
- 300 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
Pro náplň:
- 12-15 zralých švestek
- cukr (podle chuti)
- mletá skořice (nepovinné)
K podávání:
- Máslo
- Moučkový cukr
- Strouhanka
- Recept
1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a ještě teplé je prolisujte nebo nastrouhejte.
2. Přidejte mouku, vejce a špetku soli. Vypracujte hladké těsto.
3. Těsto rozdělte na menší kousky a každý kousek rozválejte do placku.
4. Na každou placku dejte jednu švestku, kterou můžete naplnit cukrem nebo směsí cukru a skořice.
5. Těsto přeložte přes švestku a vytvarujte knedlík.
6. Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte zhruba 8-10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
7. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a opražte na něm strouhanku dozlatova.
8. Uvařené knedlíky vyjměte, okapejte a obalte v opražené strouhance.
9. Podávejte posypané moučkovým cukrem a pokapané rozpuštěným máslem.
- Tipy
- Při plnění švestek cukrem nebo cukrem se skořicí buďte štědrí, toto sladké jádro bude po uvaření příjemným překvapením.
- Pokud máte rádi experimentování, můžete do těsta přidat trochu nastrouhaného zázvoru pro pikantnější chuť.
- Aby se knedlíky nelepily k hrnci, přidejte do vařící vody trochu oleje.
- Nezapomeňte knedlíky během vaření několikrát obrátit, aby se vařily rovnoměrně ze všech stran.