Švédská buchta recept.
Švédská buchta je oblíbený dezert, který je známý svou jednoduchostí a skvělou chutí. Pro přípravu tohoto lahodného moučníku budete potřebovat následující ingredience:
Máslo – 250 gramů
Cukr – 200 gramů
Vanilkový cukr – 1 balíček
Eggs – 3 ks
Hladká mouka – 350 gramů
Prášek do pečiva – 1 balíček
Mléko – 150 ml
Kakao – 2 lžíce
Tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Recept na přípravu švédské buchty:
Začnete tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a poté ho společně s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny. Postupně přidávejte jedno vejce za druhým a důkladně vše promíchejte. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a poté tuto směs postupně přidávejte do máslové směsi střídavě s mlékem. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Polovinu těsta si oddělte a do jedné poloviny vmíchejte kakao. Formu na pečení vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Do formy vlijte nejprve světlou směs a na ni rozprostřete tmavou směs s kakaem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, než buchta krásně propeče. Po upečení nechte buchtu chvíli vychladnout, než ji vyklopíte z formy.
Tipy pro dokonalou švédskou buchtu:
1. Pro ještě bohatší chuť můžete do tmavé směsi přidat hrst rozinky nebo ořechy.
2. Před pečením můžete těsto posypat hrubým cukrem, čímž získáte chutnou křupavou kůrku.
3. Aby byla buchta ještě šťavnatější, můžete ji po upečení potřít džemem podle vaší chuti a na džem navrstvit vrstvu tvarohu smíchaného s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté buchtu dáte zpět do vypnuté, ale ještě teplé trouby na několik minut, aby se tvaroh lehce zahřál.
4. Pokud máte rádi čokoládu, můžete švédskou buchtu po vychladnutí polívat čokoládovou polevou.
Doufám, že vám tyto informace pomohou připravit vynikající švédskou buchtu, která potěší nejen vás, ale i vaše blízké.