Sváteční řezy s tvarohem a jablky recept


Sváteční řezy s tvarohem a jablky recept.

Sváteční řezy s tvarohem a jablky jsou vynikajícím dezertem, který potěší na jakékoliv oslavě nebo rodinném setkání. Připravte si tento lahodný koláč podle následujícího receptu.

Ingredience
Pro těsto
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 70 g cukru moučka
- 1 vejce
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- špetka soli

Pro náplň
- 500 g tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 velká jablka
- citronová šťáva
- skořice

Recept
1. Začněte přípravou těsta. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem. Přidejte cukr moučka, špetku soli a rozsekáno máslo. Přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. Těsto nechejte odpočinout v lednici asi 30 minut.
2. Mezitím si připravte náplň. Tvaroh smíchejte se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Vše důkladně promíchejte, aby byla náplň krémová.
3. Jablka oloupejte, nakrájejte na malé kousky a pokapejte citronovou šťávou. Smíchejte je se skořicí.
4. Těsto rozválejte a vložte do vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto rovnoměrně rozprostřete náplň a na ni rozložte připravená jablka.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 40 minut, dokud není povrch zlatavý a pečení.
6. Nechte koláč vychladnout a poté ho můžete krájet na řezy.

Tipy
- Pro intenzivnější chuť jablka před smícháním se skořicí můžete nechat krátce povářet s cukrem a trochou vody.
- Před podáváním můžete koláč posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou pro dekorativní efekt.
- Koláč je nejlepší podávat chlazený.

Užijte si přípravu a hlavně chuť tohoto tradičního českého dezertu!