Svatební kopretiny recept


Svatební kopretiny recept.

Svatební kopretiny jsou klasické české cukroví, které je oblíbené především na svatebních hostinách a v období Vánoc. Vyznačuje se jemnou chutí a krásným vzhledem, který připomíná malé kopretiny.

Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- moučkový cukr na posypání

Recept:
Nejprve si připravte těsto. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku s měkkým máslem, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky. Vše pečlivě rukama vypracujte do hladkého těsta. Těsto poté zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočívat v lednici asi 30 minut.

Po vytažení těsta z lednice rozválejte na pomoučněném válku na plát o tloušťce přibližně 3 mm. Vykrájejte malé kruhy, které poté pečlivě skládejte na plech pokrytý pečicím papírem.

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a pečte kopretiny 8-10 minut, nebo dokud nejsou lehce zlatavé. Po upečení nechte cukroví chvíli vychladnout na plechu, poté je přeneste na mřížku a nechte úplně vychladit.

Na závěr kopretiny posypte moučkovým cukrem.

Tipy:
- Pokud chcete, aby byly kopretiny ještě atraktivnější, můžete před pečením do středu každého kruhu vložit půlku ořechu nebo mandlovou plátku.
- Pro extra vanilkovou chuť můžete do těsta přidat i semínka z vanilkového lusku.
- Ujistěte se, že máslo je opravdu měkké, než začnete připravovat těsto. Bude se tak lépe zpracovávat.
- Nepečte kopretiny příliš dlouho, měly by zůstat jemné a světlé, aby se zachoval jejich delikátní vzhled a chuť.

S tyto tipy a receptem si můžete užít krásné a chutné svatební kopretiny, které očarují nejen oko, ale i chuťové buňky všech hostů.