Sušenky z kukuřičných lupínků recept


Sušenky z kukuřičných lupínků recept.

Ingredience pro sušenky z kukuřičných lupínků:

- 1 šálek kukuřičných lupínků (jemně rozdrcených)
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/4 šálku cukru
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- Pár kapek vanilkového extraktu (podle chuti)

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180°C. V misce smíchejte jemně rozdrcené kukuřičné lupínky, hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
2. V jiné misce dobře promíchejte rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový extrakt.
3. Suchou směs postupně přilévejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Lžící kladete malé kousky těsta na plech vyložený pečícím papírem. Nechte mezi sušenkami dostatek místa, protože během pečení mírně nabobtnají.
5. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut nebo dokud nejsou sušenky zlatavé.
6. Po upečení nechte sušenky chvíli odpočinout na plechu, a poté je přeneste na mřížku, aby dokonale vychladly.

Tipy:

- Pro extra křupavé sušenky nechejte sušenky po upečení vypnout v troubě s mírně otevřenými dveřmi.
- Přidáním hrsti čokoládových kousků nebo rozinky do těsta před pečením můžete sušenkám dodat další chuťový rozměr.
- Pokud máte rádi slanější chuť, zkuste přidat do těsta trochu jemně nasekaných slaných kukuřičných lupínků.
- Ujistěte se, že kukuřičné lupínky jsou opravdu jemně rozdrcené, aby se lépe spojily s ostatními ingrediencemi a sušenky dobře držely pohromadě.