Šunkové spirálky recept


Šunkové spirálky recept.

Ingredience pro šunkové spirálky zahrnují listové těsto, plátky šunky a strouhaný sýr, jako je například eidam nebo gouda. Můžeš přidat i trochu hořčice nebo kremžské hořčice pro pikantnější chuť.

Nejdříve si předehřej troubu na 200 stupňů Celsia. Listové těsto rozválej na pomoučněné pracovní ploše na obdélníkový plát. Pokud používáš hořčici, potři jí těsto rovnoměrně. Na těsto pak rozlož plátky šunky tak, aby pokrývaly celou plochu těsta. Posyp šunku rovnoměrně strouhaným sýrem. Následně těsto pevně zroluj od delší strany, aby vznikl dlouhý válec. Hotový válec nakrájej na asi 1,5 cm široké plátky.

Plátky polož na plech vyložený pečicím papírem a peč asi 15 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

Tipy pro dokonalé šunkové spirálky:
- Těsto nech chvíli odpočinout v lednici před tím, než ho začneš zpracovávat, bude se s ním lépe pracovat.
- Pro extra křupavost můžeš spirálky před pečením potřít rozšlehaným vejcem.
- Experimentuj s různými druhy sýrů nebo přidáním jiných ingrediencí, jako jsou olivy, sušená rajčata nebo bylinky pro různé varianty chuti.