Šunková rolka s bylinkovým tvarohem recept.
Ingredience:
- 8 plátků šunky
- 250g tvarohu
- čerstvé bylinky (petržel, pažitka, bazalka)
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- citronová šťáva
Recept:
1. Nejprve si připravte bylinkový tvaroh. Tvaroh umístěte do mísy.
2. Čerstvé bylinky jemně nakrájejte a přidejte k tvarohu.
3. Stroužek česneku oloupejte a jemně nakrájejte nebo vytlačte a přidáváte do mísy s tvarohem a bylinkami.
4. Do tvarohu přidejte trochu olivového oleje a citronové šťávy pro zvýraznění chuti. Ochutnejte a podle potřeby přidáte sůl a čerstvě mletý černý pepř.
5. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednolitá směs.
6. Na pracovní plochu rozložte plátky šunky tak, aby se lehce překrývaly.
7. Na šunky rovnoměrně rozetřete bylinkový tvaroh.
8. Pečlivě zrolujte, abyste vytvořili šunkovou rolku.
9. Rolku zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce alespoň 1 hodinu odpočinout, aby se chutě spojily a rolka se lépe krájela.
10. Po odpočinutí rolku vyjměte, odstraňte fólii a nakrájejte na kolečka.
Tipy:
- Pro výraznější chuť můžete do bylinkového tvarohu přidat trochu jemně nastrouhaného citronového kůru.
- Pokud preferujete pikantnější variantu, přidejte do tvarohu trochu chilli nebo papriky.
- Šunková rolka s bylinkovým tvarohem je výborná jako předkrm nebo jako součást studeného bufetu. Podávejte ji se čerstvým pečivem nebo toastovým chlebem.
- Aby bylo krájení snazší, můžete použít velmi ostrý nůž nebo rolku před krájením na krátko vložit do mrazáku.