Suflé s piniovými oříšky recept


Suflé s piniovými oříšky recept.

Ingredience na suflé s piniovými oříšky zahrnují máslo na vymazání formiček, 2 lžíce cukru krupice plus trochu navíc na vysypání formiček, 3 velká vejce oddělená žloutky od bílků, 100 ml smetany na šlehání, 50 g moučkového cukru, 100 g piniových oříšků lehce opražených a nasekaných, špetka soli.

Recept začíná tím, že se předehřeje trouba na 190 stupňů Celsia. Malé suflé formičky se vymažou máslem a vysypou cukrem krupice. V míse se smíchají žloutky a smetana. Přidá se moučkový cukr a dobře se promíchá. Následně se vmíchají piniové oříšky. V jiné míse se vyšlehají bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Poté se opatrně vmíchává sníh do směsi s žloutky. Hotovou směs rovnoměrně rozdělíme do připravených formiček.

Formičky se umístí do trouby a pečou přibližně 15 minut, dokud suflé nezpění a nezíská zlatavou barvu. Je důležité troubu během pečení neotvírat, aby suflé nespadlo.

Tipy pro dokonalé suflé zahrnují použití čerstvých a kvalitních surovin. Při přípravě piniových oříšků je dobré je lehce opražit na suché pánvi, aby se zvýraznila jejich chuť. Bílky by měly být opravdu pevně vyšlehané, aby suflé správně narostlo. Po upečení podávat ihned, suflé rychle opadává.