Studená míšeninka na lasturkách recept.
Studená míšeninka na lasturkách je jednoduchý, ale velmi chutný a osvěžující recept, který může sloužit jako skvělá předkrm nebo lehká letní pochoutka. Jedná se o kombinaci různých surovin servírovanou na lasturkách, které mohou být například z mušlí nebo z velkých škeblí. Níže najdete návod, jak na to.
- Ingredience
- 200 g čerstvých krevetek nebo mořských plodů dle vlastního výběru
- 1 středně velký avokádo
- 1 malá červená cibule
- 1 limetka
- Hrst čerstvého koriandru
- 1 chilli paprička (volitelně pro trochu pálivosti)
- Sůl a pepř dle chuti
- 6 velkých lasturek pro servírování
- Recept
1. Nejprve si připravte mořské plody. Pokud používáte krevety, ujistěte se, že jsou dobře očištěné a odstraněné vnitřnosti. V ideálním případě použijte čerstvé, ale můžete použít i mražené, které nechte předem rozmrazit.
2. Mořské plody spařte v osolené vodě přibližně 2-3 minuty, pak je sceďte a nechte vychladnout.
3. Mezitím si očistěte avokádo, vyjměte pecku a nakrájejte ho na malé kostičky. Červenou cibuli a chilli papričku (pokud používáte) také nakrájejte na jemno.
4. V míse smíchejte avokádo, cibuli, chilli (pokud používáte), krevety nebo mořské plody, a přidejte šťávu z limetky. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
5. Nakonec směs nechte chvíli odpočinout v lednici, aby se chutě spojily.
6. Před servírováním směs rozdělte do připravených lasturek a posypte nasekaným čerstvým koriandrem.
- Tipy
- Pokud nemáte rádi koriandr, můžete ho nahradit petrželkou nebo jinou bylinkou dle vaší chuti.
- Pro zvýraznění chuti můžete přidat kapku olivového oleje nebo trochu rýžového octa.
- Lasturky před servírováním dobře umyjte a očistěte, aby byly vhodné k přímé konzumaci.
- Tento recept je velmi variabilní, takže neváhejte experimentovat s různými druhy mořských plodů nebo přidáním dalších ingrediencí dle vaší chuti, jako jsou třeba rajčata nebo okurky.
Doufám, že si studenou míšeninku na lasturkách užijete jako skvělý lehký pokrm, který osvěží v teplých letních dnech.