Studená melounovo-okurková polévka recept


Studená melounovo-okurková polévka recept.

Studená melounovo-okurková polévka je osvěžující letní pokrm, který vás příjemně ochladí v horkých dnech. Připravuje se velmi snadno a rychle, a co je nejlepší, nevyžaduje vaření.

Ingredience potřebné pro přípravu:
1 velký zralý meloun
1 velká okurka
šťáva z 1 limetky
hrst čerstvé máty
sůl dle chuti
lžíce olivového oleje
bílý jogurt pro servírování

Recept na přípravu:
Nejprve meloun oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Stejně tak okurku oloupejte a nakrájejte. Vložte kousky melounu a okurky do mixéru. Přidejte šťávu z limetky, několik listů máty a trochu soli. Vše společně rozmixujte do hladké konzistence. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo ledu pro zředění. Nakonec vmíchejte lžíci olivového oleje pro lepší chuť.

Tipy pro servírování:
Chuť polévky můžete ještě umocnit přidáním kapek olivového oleje a několika lístků máty. Studenou polévku podávejte ve velkých miskách s lžící bílého jogurtu na vrchu. Polévku můžete ozdobit také čerstvými bylinkami jako je bazalka nebo koriandr pro dodání dalších chutí.

Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do polévky trochu čerstvě mletého černého pepře nebo kapku chilli oleje. Pro více textury můžete do polévky přidat i croutony nebo na jemno nakrájenou okurku a meloun.

Tato studená melounovo-okurková polévka je ideální pro letní obědy nebo jako lehká večeře. Dobrou chuť!