Studená melounová polévka recept.
Ingredience na studenou melounovou polévku zahrnují meloun, okurku, jogurt, čerstvou mátu, limetkovou šťávu, sůl a pepř, a pro ozdobení můžete využít lžíci kysané smetany nebo několik lístků máty.
Nejprve si připravíte meloun, odstraníte semínka a nakrájíte ho na menší kousky. Stejně tak nakrájíte okurku na menší kousky. V mixéru poté rozmixujte meloun, okurku, několik lístků čerstvé máty a trochu limetkové šťávy dohladka. Přidejte jogurt a osolte a opepřete dle chuti. Vše důkladně promíchejte a nechte v chladničce alespoň 2 hodiny vychladnout.
Podávejte vychlazenou polévku v hlubokých talířích nebo miskách. Na ozdobu můžete přidat lžíci kysané smetany a několik lístků máty. Tato polévka je výborná jako osvěžující letní předkrm nebo lehký oběd.
Tip: Pokud chcete polévku ještě osvěžující, můžete přidat do mixéru několik kostek ledu. Pro pikantnější variantu přidejte do polévky trochu čerstvě nastrouhaného zázvoru nebo pár kapek tabaska.