Šťavnaté tvarohové řezy recept


Šťavnaté tvarohové řezy recept.

Ingredience:

- 200 g polohrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 4 vejce
- 250 g másla
- 500 g tvarohu ve vaničce
- 100 ml mléka
- citronová kůra z jednoho citronu
- špetka soli

Recept:

1. Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Ve větší míse utřeme máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do hladka.
2. Přidáme vejce, jedno po druhém, a pořádně každé vejce zašleháme, než přidáme další.
3. Do směsi postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko, střídavě, za stálého míchání, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme do rovnoměrné vrstvy.
5. V jiné míse smícháme tvaroh, citronovou kůru a špetku soli. Tvarohovou směs rovnoměrně rozetřeme na těsto.
6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 25-30 minut, nebo dokud vrch nezíská zlatavou barvu a těsto není pevné na dotek.
7. Po upečení necháme řezy vychladnout na plechu, poté je můžeme krájet na kousky a podávat.

Tipy:
- Pro extra šťavnaté řezy můžete do tvarohu přidat lžíci kysané smetany.
- Pokud máte rádi ovoce, přidejte na tvaroh vrstvu nakrájených jahod nebo malin, které dodají řezům svěží chuť.
- Řezy lze skvěle kombinovat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro bohatší chuťový zážitek.