Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty recept


Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty recept.

- Ingredience

Pro masové koule:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- 50 g nastrouhaného parmazánu
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Pro omáčku:
- 400 g konzervovaných rajčat v kusech
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

- Recept

1. V míse smíchejte mleté hovězí maso, vejce, strouhanku, parmazán, česnek, oregano, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, dokud nebudou všechny ingredience dobře spojené.
2. Z masové směsi vytvořte koule o velikosti golfu a položte je na stranu.
3. V hluboké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek, smažte do zlatova.
4. Do pánve přidejte konzervovaná rajčata, bazalku, oregano, sůl a pepř. Promíchejte a přiveďte k varu.
5. Jakmile omáčka začne bublat, snižte teplotu a opatrně do ní vložte připravené masové koule. Zakryjte pánvi a nechte na mírném ohni vařit asi 20 minut, případně dokud nejsou masové koule uvařené a omáčka se trochu zredukuje.
6. Během vaření občas masové koule opatrně promíchejte, aby se dobře pokryly omáčkou.

- Tipy

- Pro ještě šťavnatější masové koule můžete přidat do směsi malé množství mléka.
- Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte do směsi na masové koule nebo do omáčky trochu chilli vloček.
- Tento recept je výborný s těstovinami, jako jsou spaghetti nebo tagliatelle, ale skvěle se hodí i jako hlavní chod s pečivem či jako součást lehkého letního oběda s čerstvým salátem.
- Nezapomeňte podávat s dalším nastrouhaným parmazánem na vrchu pro maximální chuťový zážitek!