Špenátovo-smetanové spaghetti recept


Špenátovo-smetanové spaghetti recept.

Ingredience pro špenátovo-smetanové spaghetti zahrnují spaghetti, čerstvý špenát, smetanu na vaření, cibuli, česnek, olivový olej, sůl, pepř a parmazán na posypání.

Recept začíná tím, že si připravíte velký hrnec s vodou na vaření spaghetti. Přidáte trochu soli a vaříte spaghetti dle návodu na balení. Během vaření těstovin si na pánvi na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a krátce osmahněte, aby se uvolnila jeho chuť a aroma. Poté přidejte čerstvý špenát a vařte, dokud nezvadne. Po zvadnutí špenátu vmíchejte smetanu na vaření a nechte směs lehce zahustnout. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř dle chuti.

Uvařené a scezené spaghetti přidejte do pánve se smetanovo-špenátovou omáčkou a dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozprostřela mezi těstovinami. Podávejte ihned po přípravě, posypané strouhaným parmazánem.

Jako tip přidám, že můžete do omáčky přidat i trochu muškátového oříšku pro zvýraznění chuti špenátu a smetany. Pro extra krémovost můžete použít místo běžné smetany na vaření smetanu s vyšším obsahem tuku nebo směs smetany a mascarpone. Pokud máte rádi pikantnější variantu, můžete přidat trochu čerstvého chilli nebo chilli vloček.