Špenátové omelety recept


Špenátové omelety recept.

Pro přípravu špenátových omelet budete potřebovat následující ingredience

3 vejce
100 g čerstvého špenátu
1 stroužek česneku
30 g strouhaného sýra, například Gouda nebo Cheddar
1 lžíce mléka
sůl a černý pepř podle chuti
1 lžíce olivového oleje nebo másla

Recept na přípravu špenátových omelet

Nejdříve si připravte špenát. Omyjte ho a nechte okapat. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Na pánvi rozehřejte olivový olej nebo máslo a na mírném ohni osmahněte česnek, aby lehce zezlátl. Přidejte špenát a restujte, dokud nezměkne a nevypaří se z něj voda.
Ve vhodné míse rozmíchejte vejce, mléko, sůl a pepř. Když je špenát hotový, přidejte ho do mísy s vejci a dobře promíchejte.
Na stejné pánvi, ve které jste připravovali špenát, přidejte trochu oleje nebo másla a vlijte směs na omeletu. Smažte na mírném ohni. Jakmile začne omeleta houstnout, posypte vrch strouhaným sýrem.
Nechejte sýr rozpustit a omeletu lehce zezlátnout. Sklopte omeletu na polovinu a nechejte na pánvi ještě chvilku, aby sýr dobře prohřál.
Podávejte ihned, ideálně s čerstvým pečivem nebo toastem.

Tipy pro dokonalé špenátové omelety

Použijte čerstvý špenát pro nejlepší chuť, můžete však použít i mražený. Jen nezapomeňte ho před použitím rozmrazit a dobře vymačkat.
Ochucením si můžete hrát podle vlastní chuti přidáním různých bylinek, jako je bazalka nebo oregano, které skvěle doplní chuť špenátu.
Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do směsi trochu chilli papričky nebo paprikového koření.
Omeletu můžete podávat nejen jako hlavní jídlo, ale i jako bohatou snídani nebo lehkou večeři.