Špenátová roláda recept


Špenátová roláda recept.

Pro přípravu špenátové rolády potřebujete následující ingredience

450 g mraženého špenátu
4 vejce
100 g strouhaného sýra
2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř podle chuti
200 g tvarohu
1 stroužek česneku
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy špenátové rolády je následující
Nejprve předehřejte troubu na 180 °C. Rozmražený špenát důkladně vymačkejte, aby se zbavil přebytečné vody. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky smíchejte se špenátem, přidejte sýr, mouku, sůl a pepř. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a lehce je vmíchejte do špenátové směsi. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě asi 10 minut.
Mezitím připravte náplň. Tvaroh smíchejte s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Hotový špenátový plát vyjměte z trouby, nechte chvilku vychladnout, poté rovnoměrně rozetřete tvarohovou náplň a opatrně zrolujte.
Tipy pro dokonalou špenátovou roládu

Při rozmrazování špenátu se ujistěte, že je opravdu dobře vymačkaný, jinak bude těsto moc mokré.
Roládu můžete ještě obohatit přidáním slaniny nebo kousků uzeného masa do náplně, pokud máte rádi maso.
Roládu můžete podávat jak teplou, tak studenou, vhodná je i jako předkrm nebo lehká večeře.