Špenátová polévka slavnostní recept


Špenátová polévka slavnostní recept.

Ingredience pro špenátovou polévku slavnostní zahrnují čerstvý špenát, cibuli, máslo, mouku, vývar, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.

Recept začíná tím, že se na másle zpění nadrobno nakrájená cibule. Jakmile cibule zesklovatí, přidá se k ní špenát, který se krátce podusí, dokud nezměkne. Poté se vše posype moukou a krátce opeče, aby se ztratila chuť syrové mouky. Následně se pomalu přilévá vývar, míchá se a vaří se na mírném ohni, dokud polévka nezačne houstnout. Po chvíli vaření se přidá smetana, dochutí se solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Polévka se povaří ještě několik minut, aby se propojily chutě. Nakonec je možné polévku rozmixovat ponorným mixérem pro hladší texturu.

Tipy pro dokonalou špenátovou polévku slavnostní zahrnují použití čerstvého špenátu pro lepší chuť a barvu polévky. Taktéž je dobré polévku před podáváním nechat chvíli odstát, aby se chutě plně spojily. Polévku můžete zdobit krutony, parmazánem nebo trochou nakrájené zelené cibulky pro zvýraznění chuti a atraktivní podání.