Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou recept


Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou recept.

Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou je zdravá a chutná polévka, která je ideální pro lehký oběd nebo večeři. Tento recept je snadný na přípravu a zahrnuje několik základních ingrediencí společně s několika tipy, jak polévku oživit.

Ingredience:
- 1 balení čerstvého špenátu (přibližně 200 g)
- 1 hrnek jáhel
- 1 malý svazek řeřichy
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička citronové šťávy pro zvýraznění chuti

Recept:
1. Nejprve si připravte jáhly podle návodu na obalu. Po uvaření je slijte a odložte stranou.
2. Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne se zlatit.
3. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a restujte ještě asi minutu, dokud nezačne vonět.
4. Do pánve přidejte čistý a hrubě nasekaný špenát a řeřichu. Promíchejte a nechte zeleninu zvadnout.
5. Přilijte zeleninový vývar a nechte polévku vařit na mírném ohni přibližně 10 minut.
6. Poté polévku rozmixujte ponorným mixérem na hladkou konzistenci.
7. Přidejte uvařené jáhly do polévky, promíchejte a ochutnejte. Podle potřeby přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu.
8. Nechte polévku ještě chvíli na mírném ohni, aby se všechny chutě spojily.
9. Podávejte teplou, ozdobenou několika listy řeřichy.

Tipy:
- Pro ještě krémovější konzistenci můžete přidat do polévky lžíci smetany nebo kokosového mléka.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do polévky trochu čerstvého chilli nebo kapku tabaska.
- Tuto polévku můžete podávat s křupavým celozrnným chlebem nebo tousty pro kompletní jídlo.
- Pro vegetariány můžete k jáhlům přidat několik kapek sojové omáčky pro bohatší chuť.
- Nezapomeňte, že kvalita ingrediencí je klíčem k dobré chuti, takže vybírejte čerstvé a kvalitní produkty.

Užijte si přípravu a konzumaci této zdravé a chutné špenátové polévky s jáhlami a řeřichou.