Špenátová pizza s kozím sýrem recept


Špenátová pizza s kozím sýrem recept
Ingredience:

Těsto na pizzu
Olivový olej
Čerstvý špenát
Kozí sýr
Česnek
Mozzarella
Cherry rajčata
Sůl
Čerstvě mletý černý pepř

Recept:
Zahřejte troubu na vysokou teplotu, obvykle kolem 250 stupňů Celsia.
Vezměte těsto na pizzu a rozválejte ho na požadovanou tloušťku a velikost. Položte těsto na pečicí papír.
Na těsto rozetřete trochu olivového oleje. Nakrájejte česnek na tenké plátky a rozmístěte je rovnoměrně po těstě.
Přidejte na těsto čerstvý špenát. Špenát můžete předem mírně podusit na pánvi s trochou olivového oleje, aby ztratil objem a intenzivněji se projevila jeho chuť.
Rozdrobte kozí sýr a rovnoměrně ho rozložte nad špenátem.
Přidejte plátky mozzarelly a rozpůlená cherry rajčata.
Ochutíte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut nebo dokud není okraj pizzy zlatavě křupavý a sýry rozpuštěné.
Tipy:

Pro ještě intenzivnější chuť můžete před pečením na těsto přidat několik kapek balsamikového octa.
Pokud máte rádi pikantní, přidejte na pizzu pár kapek chilli oleje nebo trochu čerstvého chilli.
Kozí sýr můžete nahradit feta sýrem pro jinou variantu této pizzy.
Těsto na pizzu můžete udělat i doma, což přidá vaší pizze osobní nádech a čerstvost.