Špenátová nádivka recept.
Ingredience pro špenátová nádivka zahrnují čerstvý špenát, vejce, mléko, strouhanku, cibuli, česnek, máslo, sůl a pepř
Recept na přípravu špenátové nádivky je následující. Nejprve si připravte špenát tak, že ho omyjete a zbavíte přebytečné vody. Cibuli a česnek nakrájejte a osmahněte na másle, dokud nezměknou. Přidejte špenát a smažte, dokud neztratí objem. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout. V míse smíchejte mléko, vejce, sůl, pepř a strouhanku. Přidejte ochlazený špenát s cibulí a česnekem a promíchejte. Směs vložte do vymazané pekáčky a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30 minut nebo dokud povrch neztmavne a nádivka neztuhne
Tipy pro dokonalou špenátovou nádivku zahrnují použití čerstvého špenátu pro lepší chuť a texturu. Můžete také experimentovat s přidáním různých bylinek jako je bazalka nebo oregano pro zvýraznění chuti. Pokud chcete nádivku učinit bohatší, můžete do směsi přidat trochu smetany.