Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem recept


Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem recept.

Ingredience:

200 g špecle
200 g čerstvý špenát
10 ks čerstvých ředkviček
4 vejce
2 stroužky česneku
Olivový olej
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Parmazán pro posypání

Recept:

1. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vařte špecle podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Po uvaření je sceďte a nechte stranou.
2. Mezitím si připravte ředkvičky tak, že je omyjete, odstraníte vršky a nakrájíte na tenké plátky.
3. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájené stroužky česneku. Restujte asi 1 minutu, dokud česnek nepřestane být syrový, ale nesmí zhnědnout.
4. Přidejte do pánve čerstvý špenát a restujte, dokud trochu nezměkne. Poté přidejte nakrájené ředkvičky a vařte další 1-2 minuty. Nakonec přidejte uvařené špecle, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
5. Na jiné pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a připravte volská oka podle své oblíbené metody.
6. Podávejte špecle s ředkvičkami a špenátem na talíři, na vrch každé porce položte jedno volské oko. Před podáváním posypte jídlo čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Tipy:

- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do špenátu přidat trochu citronové šťávy nebo kůry.
- Pokud preferujete pikantnější variantu, přidejte do pánve s česnekem a špenátem trochu chilli vloček.
- Volské oka můžete upéct i v troubě, pokud preferujete méně mastnou variantu.
- Tento recept je velmi variabilní, můžete přidávat nebo ubírat zeleninu podle sezóny nebo své chuti.