Španělské větry s mandlemi recept


Španělské větry s mandlemi recept.

Španělské větry s mandlemi jsou jemný a lehký dezert, který se stane ozdobou každého stolu. Tento dezert je známý svou křehkostí a delikátní chutí. Následující recept vám ukáže, jak si můžete připravit španělské větry s mandlemi doma.

Ingredience:
- 4 bílky
- 250 g cukru moučka
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 100 g mandlí (nasekaných nebo plátků)
- špetka soli

Recept:
1. Předehřejte troubu na 120 stupňů Celsia.
2. V čisté a suché míse ušlehejte bílky se špetkou soli do tuhé pěny.
3. Postupně přidávejte cukr moučka, po malých částech, a neustále šlehejte, dokud nevznikne lesklý a pevný sníh.
4. Nakonec do sněhu vmíchejte citronovou šťávu a kukuřičný škrob.
5. Na plech vyložený pečicím papírem tvořte lžící malé kopečky z meringue směsi. Nechte mezi nimi dostatek prostoru, protože se při pečení mírně rozproudí.
6. Posypte povrch každého kopečku nasekanými mandlemi.
7. Pečte v předehřáté troubě asi 1 až 1,5 hodiny, nebo dokud nejsou větry suché a lehce se odlepí od papíru.
8. Po upečení nechte větry vychladnout přímo na plechu.

Tipy:
- Pro ještě lepší chuť můžete přidat do meringue směsi vanilkový extrakt.
- Mandle můžete před přidáním na větry lehce opražit na suché pánvi, aby jejich chuť byla výraznější.
- Ujistěte se, že vaše mísa a šlehač jsou zcela čisté a suché, jinak bílky nebudou správně ušlehány.
- Španělské větry skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly křehké.

Tento dezert je perfektní pro slavnostní příležitosti nebo jako lehký zákusek po obědě. Můžete je podávat samotné nebo doplněné o ovocnou omáčku či šlehačku pro ještě bohatší zážitek.